Zadnje objave

Predavanje Samanthe Owens

V ponedeljek, 26. 2. 2018, ob 9. uri bo na Oddelku za muzikologijo FF gostovala predavatelica Samantha Owens, ki bo pripravila predavanje Packet-boats and Parcels – J. S. Cousser and the Practicalities of Musical Exchange in Early Modern Europe. Predavanje bo v Modri sobi FF (5. nadstropje).
Prijazno vabljeni!

Danica Dolinar prejela nagrado zavoda RTV

Danica Dolinar, dolgoletna urednica Uredništva za resno glasbo in balet na TV Slovenija in članica Slovenskega muzikološkega društva, je prejela priznanje zavoda RTV za izjemne dosežke v daljšem časovnem obdobju.

4105430278

Dr. Ivan Klemenčič, dolgoletni predstojnik Muzikološkega inštituta ZRC SAZU, bo predstavil delovanje te osrednje slovenske muzikološke raziskovalne institucije v času njegovega vodstva.
Predavanje bo v četrtek, 5. 10. 2017, 11. uri v mali dvorani ZRC SAZU (Novi trg 4, Ljubljana).

VREDNO POZORNOSTI

325-430-7860

Spletna stran Digital Resources for Musicology (DRM) omogoča dostop do številnih virov (glasbenih rokopisov, tiskov, zgodovinskih avdio in video posnetkov, časopisov idr.), ki so bili digitalizirani v okviru različnih projektov.

RISM – Répertoire International des Sources Musicales

RISM je mednarodna neprofitna organizacija, katere cilj je dokumentiranje ohranjenih glasbenih virov po svetu – rokopisov, tiskov, glasbenoteoretičnih spisov in libretov. Poleg izčrpnega kataloga spletna stran RISM ponuja tudi novice o novo odkritih rokopisih ipd.

Muzikologija po svetu

(205) 358-7256

Ob bližajoči se 100.letnici prve svetovne vojne Hrvaško muzikološko društvo, Oddelek za zgodovino hrvaške glasbe, Hrvaška akademija znanosti in umetnosti in Hrvaški inštitut za zgodovino organizirajo simpozij, ki raziskuje glasbo v času prve svetovne vojne. Simpozij bo potekal med 25. in 27. oktobrom na Hrvaškem inštitutu za zgodovino v Zagrebu.

5753180843

Conservatorium van Amsterdam organizira konferenco z naslovom Researching Performance, Performing Research. Namen konference je razkriti raznovrstne vidike interakcij med glasbeniki izvajalci in raziskovalci glasbe.

Profesor Reicha: Učna praksa in zapuščina skladatelja-učitelja

Centro Studi Opera Omnia Luigi Boccherini iz Lucce organizira simpozij z naslovom Professor Reicha: Practice and Legacy of a Composer-Teacher. Antonin Reicha (1770-1836) je bil učitelj kontrapunkata na pariškem konzervatoriju, kjer je od leta 1818 in do svoje smrti vzgojil generacijo skladateljev, kot so Berlioz, Liszt, Gounod, Franck, Habeneck, Kastner, in Onslow.

(914) 396-2299

V Trevisu bo marca potekala 5. konferenca z naslovom International Conference on New Music Concepts (ICNMC 2018). Namen konference je izmenjava mnenj, idej, izkušenj in raziskovalnih rezultatov v zvezi z glasbenimi študijami.